Yleisiä kysymyksiä

Miten voin ilmoittautua kurssille?
Voit ilmoittautua kurssille osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto tai tekstaamalla puh. 050 581 6254 tai laittamalla sähköpostia slnauto-opisto(at)slnauto-opisto.fi

Onko ilmoittautuminen tullut perille, kun siitä ei tullut vahvistusviestiä?
Lähetämme oppilaalle tekstiviestin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Mikäli vuorokaudessa ei kuulu mitään, ole yhteydessä toimistoon.

Mistä pääsen harjoittelemaan teoriakokeeseen?
Opetussopimuksessa sait tunnukset harjoitteluohjelmaan, joka löytyy osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto ja mikäli et löydä tunnuksia, laita viestiä Katrille 050 581 6254.

Mitä teoriakokeessa pitää olla mukana?
Todistus (saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta) ja kuvallinen henkkari. 96,- mikäli menet henkilöauton tai moottoripyörän teoriakokeeseen. 59,- mikäli menet mopon kokeisiin.

Henkilöauto eli B

Kuinka monta ajotuntia henkilöautokurssilla on ?
Henkilöautokurssilla on 10 pakollista ajotuntia sekä ennen ajokoetta on suoritettava riskikoulutus, johon kuuluu 4 tuntia ajoa (katso kohta Riskikoulutus). Lisäajokoulutuksesta voit sopia autokoulun kanssa.

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?
Käyt teoriakokeessa ja ajokeessa.
 
Riskikoulutus

Milloin riskikoulutus tehdään?

Jos suoritat ajokokeen 1.7.2018 jälkeen, tulee riskikoulutus olla tehtynä ennen ajokoetta. Mikäli olet saanut  ajokortin ennen (1.7.2018) lain voimaantuloa, sinun tulee suorittaa riskikoulutus kahden vuoden sisällä kortin saamisesta.

Mitä koulutukseen kuuluu?
4 tuntia teoriaa ja 4 tuntia ajoa.
 Koulutuksessa käydää läpi vaikeissa olosuhteissa ajamista, liikenneturvallisuutta yleensä sekä vastuullisen ja taloudellisen kuljettajan ajotapaa.
 
Mopo eli AM120 ja moottoripyörät eli A1, A2 ja A

Kuinka paljon tunnit maksavat?
Teoriatunti 25,- Ajotunti 70,-

Mistä ajotunnit alkavat ja pitääkö minulla olla omat varusteet?
Ajotunnit alkavat Viiskulmasta Auto-Opistolta. Meillä on tarvittaessa lainattavissa kypärä ja muut varusteet meidän järjestämille ajotunneille. Mikäli sinulla on omia varusteita, voit ottaa niitä mukaan ajotunnille.

Mitä tutkintoja tulee suorittaa?
Mopo-korttia tehdessä käyt teoriakokeessa ja käsittelykokeessa. Moottoripyörä-korttia varten teoriakokeessa, käsittelykokeessa ja ajokokeessa.
Powered by Smart Kotisivutyökalu