Yleisiä kysymyksiä

Miten voin ilmoittautua kurssille?
Voit ilmoittautua kurssille osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto tai soittamalla/tekstaamalla Katrille 050 581 6254 tai laittamalla sähköpostia slnauto-opisto(at)slnauto-opisto.fi tai käymällä toimistolla

Onko ilmoittautuminen tullut perille, kun siitä ei tullut vahvistusviestiä?
Lähetämme oppilaalle tekstiviestin vuorokauden sisällä ilmoittautumisesta. Mikäli vuorokaudessa ei kuulu mitään, ole yhteydessä toimistoon.

Mistä pääsen harjoittelemaan teoriakokeeseen?
Opetussopimuksessa sait tunnukset harjoitteluohjelmaan, joka löytyy osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto ja mikäli et löydä tunnuksia, soita tai laita viestiä Katrille 050 581 6254.

Mitä liitteitä lupahakemukseen tarvitaan?
Kaksi passivalokuvaa, 40,- rahaa (voi maksaa myös kortilla), nuorison terveystodistus tai lääkärintodistus mikäli ei aiempia ajokortteja.
Mopo- ja kevari-hakemukseen lisäksi huoltajan suostumus (saat paperin meiltä).


Mitä teoriakokeessa pitää olla mukana?
Todistus (saadusta kuljettajaopetuksesta ja hyväksytystä kuljettajantutkinnosta) ja kuvallinen henkkari. 96,- euroa mikäli menet henkilöauton tai moottoripyörän teoriakokeeseen. 59,- euroa mikäli menet mopon teoriakokeeseen.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Perusvaihe (henkilöauto)

Milloin voin aloittaa henkilöauto-kurssin?
Kurssin voit aloittaa jo vuotta ennen kuin täytät 18.

Kuinka monta ajotuntia perusvaiheessa on ?
Perusvaiheessa on 18 ajotuntia mikäli sinulla ei ole aiempaa ajokorttia, 17 tuntia mikäli sinulla on AM120 ja 13 tuntia mikäli sinulla on A1.

Pitääkö kaikki teoriaillat olla suoritettuna ennen kuin pääsen ajotunnille?
Vain ensimmäinen teoriailta tulee olla käytynä. Sen jälkeen sovimme sinulle ajotunteja.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Harjoitteluvaihe (henkilöauto)

Milloin voin tulla tekemään harjoitteluvaiheen palautejakson?
Palautejakso tehdään ennen syventävää vaihetta ja syventävä vaihe tulisi olla tehtynä ennen kuin kaksi vuotta ajokortin saamisesta tulee täyteen. Kurssit näet osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto ja mikäli sieltä ei löydy sopivaa kurssia, ole yhteydessä toimistoon. Suunnitellaan sinulle sopiva kurssi.

Kuinka paljon harjoitteluvaiheen palautejakso maksaa?
Kurssi maksaa 140,- ja sinulla ei tarvitse olla raha mukana. Saat kurssilta laskun mukaasi.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Syventävä vaihe (henkilöauto)

Milloin voin tulla tekemään syventävän vaiheen?
Harjoitteluvaiheen palautejakso pitää olla tehtynä ennen syventävää vaihetta ja syventävä vaihe tulisi tehdä ennen kuin kaksi vuotta tulee täyteen ajokortin saamisesta. Kurssit näet osoitteesta www.kuljettajaopetus.fi/slnauto-opisto

Miten pitkään syventävä vaihe kestää?
Meillä syventävän vaiheen kurssilla käyt kahtena päivänä paikan päällä. Juvan rata ja teoriat ovat yhtenä päivänä. Sitä ennen käydään suorittamassa arvioiva ajo autokoulun autolla. Tämä sovitaan, kun tiedät mikä ratapäivä sinulle olisi sopivin.

Kuinka paljon syventävä vaihe maksaa?
Kurssi maksaa 290,- ja ratamaksu 85,- Ei muita kuluja mikäli käyt radan omalla autolla. Meidän auton vuokra 75,- Saat kurssilta laskun mukaasi.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Mopo-kurssi

Kuinka paljon mopo-kurssi maksaa?
Kurssi maksaa 300,-. Ajovarma ottaa lupahakemuksesta 40,- ja teoriakokeesta 31,- sekä käsittelykokeesta 28,-

Miten saan T-kortin?
T-korttia varten ei tarvitse käydä erillistä kurssia. Käyt tekemässä lupahakemuksen ja sen jälkeen teoriakokeen Ajovarman toimistolla. Mikäli suoritat T-kortin meillä mopo-kurssin yhteydessä, ei siitä tule lisäkuluja ja lisäksi saat oppimateriaalia teoriakoetta varten.

Mistä ajotunnit alkavat ja pitääkö minulla olla omat varusteet?
Ajotunnit alkavat Viiskulmasta Auto-Opistolta. Meillä on tarvittaessa lainattavissa kypärä ja muut varusteet. Mikäli sinulla on omia varusteita, voit ottaa niitä mukaan ajotunnille.

 
*  *  *  *  *  *  *  *  *  *
 
Moottoripyörä-kurssit

Miten voin suorittaa A1-kurssin?

A1-kurssin eli kevarikurssin voit suorittaa kokonaan autokoulussa tai sitten harkkaluvalla. Kokonaan meillä suoritettuna käyt tarvittavat teoriat ja 9 tuntia ajoa (8 tuntia mikäli sinulla on AM120), teoriakokeen, käsittely- ja ajokokeen meidän pyörällä.

Harkkaluvalla käyt tarvittavat teoriat ja 4 tuntia ajoa, teoriakokeen ja käsittelykokeen meidän pyörällä. Tämän jälkeen 1-3kk ajoa omalla pyörällä kolmio perässä ja ajokoe omalla pyörällä/varusteilla (muista ajokokeessa ajovarusteet).


Kuinka saan korotettua A1-kortin A2-korttiin?
Kortin voi korottaa käymällä kurssin, johon kuuluu 2 tuntia teoriaa ja 5 tuntia ajoa. Myös A2-kortin korottaminen A-kortiksi onnistuu samalla tavalla. Edellisen korttiluokan on pitänyt olla kaksi vuotta, että korotuksen voi tehdä. Kurssin voi aloittaa jo aiemmin ennen kuin kaksi vuotta tulee täyteen. Jos kurssilistasta ei löydy kurssia, ole yhteydessä toimistoon, niin suunnitellaan kurssin ajankohta.
Powered by Smart Kotisivutyökalu